Krievijas federācijas īpatnības
Krievijā, 2025. gada 4. oktobrī, plkst. 23:04
Patruševs: Krievijas armija ir spēcīgāka par amerikāņu

Maskava. 4. oktobris. INTERFAX.RU - Krievijas prezidenta palīgs Nikolajs Patruševs paziņoja, ka Krievijai ir spēcīgākie bruņotie spēki pasaulē, kas pārspēj ASV armiju.

"Militārpersonas lieliski saprot, ka mēs tagad esam militāri spēcīgāki par jebkuru valsti," intervijā televīzijas kanālam Rossija 1 (VGTRK) sacīja Patruševs.

"Daudzi ASV sauc par spēcīgāko armiju. Tā nav taisnība, jo mūsu armija ir spēcīgāka un spējīga pretoties," sacīja Krievijas Jūras koledžas vadītājs.

"Galu galā mēs tagad sakām, ka karš Ukrainā ir pilnīgi nepareizs. Visi Rietumi cīnās pret Krieviju. Visas Rietumu ekonomikas ir apvienojušās un cīnās pret mūsu valsti," piebilda Patruševs.

"Diemžēl ekonomiski mēs neesam spēcīgākā valsts. Taču man jāsaka, ka mūsu tautai piemīt pašas labākās īpašības. Un visa tauta ir iesaistījusies un atbalsta mūsu armiju. Bez tā, protams, būtu ļoti grūti atturēt agresiju no visas Eiropas, izmantojot tikai bruņotos spēkus," sacīja prezidenta palīgs.

Patruševs ir Krievijas Federācijas Jūras koledžas priekšsēdētājs. Pēdējā laikā viņš bija Krievijas Drošības padomes sekretārs.

Mja, Krievijā valda vājprāts.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
Putins ir apsveicis Krievijas pilsoņus ar DTR, LTR un Zaparožes un Hersonas apgabalu atkalapvienošanos ar KF. Šāds apsveikums viennozīmīgi norāda uz ilgtermiņa domāšanas trūkumu KF, kur okupāciju uztver kā kaut ko, ko ilgstoši iespējams realizēt.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
Viņš jau nevar neapsveikt, minētie apgabali ir formāli un oficiāli iekļauti KF sastāvā, tas ir valsts nozīmes notikums un, līdz ar to, to pieminēt jubilejas formātā ir absolūti likumsakarīgi. Kas attiecas uz ilgtermiņu, tad pagaidām es neredzu nekādus priekšnoteikumus, kas liecinātu par to, ka Krievijai pārskatāmā nākotnē nāktos no attiecīgajām teritorijām izvākties.

Cita lieta, ka laikam joprojām neviens no minētajiem apgabaliem nav ieņemts pilnībā (šķiet, Luganskas apgabals ir vistuvāk šim statusam), līdz ar to jau šī jubileja drusku sanāk tāda tāda lāča ādas dalīšana, kamēr pats lācis vēl mežā Big Grin

Un protams, te ir vietā joks par to, dēļ savulaik Hersonā plīvojošajiem karogiem "Krievija šeit ir uz mūžīgiem laikiem", mēs tagad zinam, cik daudz "mūžīgie laiki" ir absolūtos skaitļos, proti, apmēram 6 mēneši Big Grin
Atbilde
(2025-10-17 0:14)hobbit_lv Raksta: Kas attiecas uz ilgtermiņu, tad pagaidām es neredzu nekādus priekšnoteikumus, kas liecinātu par to, ka Krievijai pārskatāmā nākotnē nāktos no attiecīgajām teritorijām izvākties.
Priekšnoteikumi ir Krievijas ikdiena, kad Krievijas federācija ir atmesta "nepievienojušos valstu grupā" un par izmaiņām var likt maksāt arī ar okupētajām teritorijām, t.s., Ukrainas okupētajām teritorijām, ne tikai ar politisko ieslodzīto atbrīvošanu.
Atbilde
Nu pag, ja es pareizi saprotu, tad Krievija minētajā "grupā" sastāv jau apmēram 35 gadus, un vēl tūlīt jau 4 gadus viņa arī kā būs izslēgta no t.s. civilizētās pasaules, bet arī tas PAGAIDĀM nav radījis redzamu ieganstu Krievijai pārskatīt savu politiku.

Par to to, ka kaut kur fonā var notikt tirgošanās, kur Ukrainas teritorijas ir tikai maksāšanas līdzeklis, piekāpšanās, "pātaga vai burkāns" - tas ir ļoti iespējams, un atkal, nevar pilnībā izslēgt, ka šajos kuluāros tiek iztirgota Krievijas atkāpšanās - tomēr es šobrīd neredzu NEKO, kas par kaut ko tādu varētu liecināt, jo īpaši, par reāli iespējamu pārskatāmā nākotnē.
Atbilde
(2025-10-19 23:58)hobbit_lv Raksta: Nu pag, ja es pareizi saprotu, tad Krievija minētajā "grupā" sastāv jau apmēram 35 gadus,
Nebūt nē, vēl pirms 2014 gada, viņiem bija izvēle piedalīties G8 vai okupēt Krimu. Viņi izvēlējās Krimu ... un sāka slīdēt pa reni uz leju. Bet vai Krievijai tas ir kas jauns? 

Krievijas sabiedrība aizbildinās ar kara histēriju, un mūsējos sit.
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)