Igauņu mulgi putras gatavošana un ēšana
#1
UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta igauņu mulgi putras gatavošana un ēšana

UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta igauņu tradicionālās mulgi putras gatavošana un ēšana, ziņo kaimiņvalsts sabiedriskais medijs.
Mulgi putru diendienā ēd Igaunijas Mulgimā reģionā. Pēc apraksta tā atgādina mūsu bukstiņbiezputru, proti, katlā jāliek sagriezti kartupeļi un jāpievieno iepriekš izmērcēti mieži, tad jāpieliek sāls, jāuzlej ūdens un jāvāra, līdz sastāvdaļas ir mīkstas. Gatavai putrai virsū liek apceptus cūkgaļas krūtiņas krikumus.
Putru parasti gatavo vairākām dienām, jo garša laika gaitā uzlabojas. Katrai ģimenei ir savi knifi, kā to vārīt, bet šo ēdienu gatavo ne tikai mājās, bet var dabūt arī sabiedriskajās ēstuvēs un pat restorānos, vai, teiksim, skolas ēdnīcā; mulgi putru varot nopirkt arī veikalā, safasētu burciņās.
Vienlaikus ar igauņu putras tradīciju UNESCO cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta arī ukraiņu tradicionālā olu apgleznošanas māksla.

[Attēls: bafkreie4kdhjquc2gza3wgvhqceg5o4ud6uxnvj...5pamm@jpeg]
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »


Pārlēkt uz:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)