Zigitis saka ...
Nu, re. Labi, ka atgādinājāt par sevi, - kaut kas ne visai sakarīgs ienācis e-pastā. Biju par jums pavisam aizmirsis. Daudz ūdens aiztecējis. Latvijas info telpa man kļuvusi pagalam neinteresanta, - esmu šo "valsti" savā prātā un attiecībā pret to norakstījis kā neveiksmīgu un neizdevušos projektu, tāpēc nekāds lielais sarunu biedrs acīmredzot nebūšu.
Atbilde
(2026-06-25 0:32)Zigfrids Raksta: Nu, re. Labi, ka atgādinājāt par sevi, - kaut kas ne visai sakarīgs ienācis e-pastā. Biju par jums pavisam aizmirsis. Daudz ūdens aiztecējis. Latvijas info telpa man kļuvusi pagalam neinteresanta, - esmu šo "valsti" savā prātā un attiecībā pret to norakstījis kā neveiksmīgu un neizdevušos projektu, tāpēc nekāds lielais sarunu biedrs acīmredzot nebūšu.

O jā, "daudz ūdens", kaut gan nemaz ... nieka 3 gadi, kaut gan man likās ka vairāk. Varbūt es skaitu klāt SF laiku, nespēju atdalīt, jo Zigītis ir Zigītis. Bet jā pirms Jāņiem, man uzradās  ‪Guntis Stirna https://bsky.app/profile/stirnagun.bsky.social, un es atcerējos Kudali jeb  Kundalini1. Un kad mūs ir ietekmējis "projekts", lai kāds arī viņš tur nebūtu, un tur labākais piemērs ir Andrejs Upītis, 1919 gada kultūras "komisārs". Bet ir vajadzīgi cilvēciski kontakti, lai var padiskutēt, un man šausmīgi nepatīk diskutēt angliski, savukārt latvieši ir "pārgudri" un nesabiedriski. Un man nav vajadzīgs otrs latvietis, lai manai "škinķmaizītei" būtu gards "saldais ēdiens". 
Es piemēram esmu sajūsmā par Austras Skujiņas, par viņas veikumu nieka 23 gados. Viņas mīlēja vilkt ārā, kad bija tā sauktie padomju atkušņi, kad Maskava ļāva brīvāk uzelpot nacionālām minoritātēm. Bet reizēm viņa ir par smagu un tāpēc es paralēli klausos Kazuo Ishiguro "Klāra un saule", kur attīstīta tēma par, kā no AI viedokļa izskatās cilvēks ikdienā.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
Jā, latvieši tik tiešām ir pārgudri, bet pasaule taču ir liela. Man allaž ir Krievijas vai Baltkrievijas forums rezervē gadījumam, ja kāds provinces vietējais centrists (foruma admins) iedomājas sevi Trampa ādā. Valodas prakse un komunikācija. Ne tikai ar krieviem un baltkrieviem, bet arī, piemēram, ar lietuviešiem tur notiek. Ir ļoti patīkami saprast, ka vienkāršo ļaužu starpā nekādu tēvzemju dalīšanu nav, tātad visus netīrumus (impēristus tur un liellatviešus un lielpatriotus šajā pusē) rada varas.
Atbilde
(2026-06-26 8:27)Zigfrids Raksta: Jā, latvieši tik tiešām ir pārgudri, bet pasaule taču ir liela.
Jā, cilveku ir daudz.
Citāts:2024. gada jūlijā pasaules iedzīvotāju skaits bija 8,1 miljardi. Pasaules lielākā valsts pēc iedzīvotāju skaita ir Indija, kas 2023. gada pirmajā pusē apsteidza Ķīnu.

Ups, es nemaz neesmu pamanījis ka gribu mazliet draudzēties ar lielāko nāciju (Indiešiem) nejaušām apmeklējot indiešu kebabus. Wink Nedz hindi, nedz ar Bengāliski es gan neprotu un angliski sazināties es ar negribu, bet viņi ir jauki un trešajā mēnesī parasti jau zin savu izvēli latviski Wink

(2026-06-26 8:27)Zigfrids Raksta: Man allaž ir Krievijas vai Baltkrievijas forums rezervē gadījumam, ja kāds provinces vietējais centrists (foruma admins) iedomājas sevi Trampa ādā. Valodas prakse un komunikācija. Ne tikai ar krieviem un baltkrieviem, bet arī, piemēram, ar lietuviešiem tur notiek. Ir ļoti patīkami saprast, ka vienkāršo ļaužu starpā nekādu tēvzemju dalīšanu nav, tātad visus netīrumus (impēristus tur un liellatviešus un lielpatriotus šajā pusē) rada varas.
Mani no šādām domām, novirzīja pārs dienas Skaistkalnē, kuri vietējie Zemessargi mobilizējās, lai atsistu "lietuviešu" iebrukumu zaļumballē. Smile Man īsti tautu draudzības mīts neuzrunā. Un diemžēl, postpadomju "austrumslāvi" ir jāsaprot "pareizi", tas gan nereti nav "tiešā nozīmē", bet kontekstā, kas ir pagrūti nedzīvojot tur "viņu kontekstā". Un ļaunais slāvu slepkavošanas karš atņēma man iespēju sajūsmināties par Fjodoru, bet tāda ir dzīve.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
(2026-06-26 12:01)LvSnor Raksta:
(2026-06-26 8:27)Zigfrids Raksta: Jā, latvieši tik tiešām ir pārgudri, bet pasaule taču ir liela.
Jā, cilveku ir daudz.
Citāts:2024. gada jūlijā pasaules iedzīvotāju skaits bija 8,1 miljardi. Pasaules lielākā valsts pēc iedzīvotāju skaita ir Indija, kas 2023. gada pirmajā pusē apsteidza Ķīnu.

Ups, es nemaz neesmu pamanījis ka gribu mazliet draudzēties ar lielāko nāciju (Indiešiem) nejaušām apmeklējot indiešu kebabus. Wink Nedz hindi, nedz ar Bengāliski es gan neprotu un angliski sazināties es ar negribu, bet viņi ir jauki un trešajā mēnesī parasti jau zin savu izvēli latviski Wink   

(2026-06-26 8:27)Zigfrids Raksta: Man allaž ir Krievijas vai Baltkrievijas forums rezervē gadījumam, ja kāds provinces vietējais centrists (foruma admins) iedomājas sevi Trampa ādā. Valodas prakse un komunikācija. Ne tikai ar krieviem un baltkrieviem, bet arī, piemēram, ar lietuviešiem tur notiek. Ir ļoti patīkami saprast, ka vienkāršo ļaužu starpā nekādu tēvzemju dalīšanu nav, tātad visus netīrumus (impēristus tur un liellatviešus un lielpatriotus šajā pusē) rada varas.
Mani no šādām domām, novirzīja pārs dienas Skaistkalnē, kuri vietējie Zemessargi mobilizējās, lai atsistu "lietuviešu" iebrukumu zaļumballē. Smile Man īsti tautu draudzības mīts neuzrunā. Un diemžēl, postpadomju "austrumslāvi" ir jāsaprot "pareizi", tas gan nereti nav "tiešā nozīmē", bet kontekstā, kas ir pagrūti nedzīvojot tur "viņu kontekstā". Un ļaunais slāvu slepkavošanas karš atņēma man iespēju sajūsmināties par Fjodoru, bet tāda ir dzīve.
Jā, saprast ir galvenais nolūks. Par īpašu draudzību runas nav. Saprotot vieglāk dzīvot un komunicēt. Uzzinu, kuras lietas labāk neskart, lai nebūtu konflikta, vēroju, analizēju un paturu prātā. Cenšos saprast uztveres atšķirības un atšķirības dzīves aksiomās, kā arī uzvedības un reakcijas īpatnības dažādās situācijās. Ir interesanti un vērtīgi man kā kosmopolītam. Nekādā gadījumā negrasos savu redzesloku ierobežot vietējā pīļu dīķa rāmjos.
Atbilde
(2026-06-26 12:18)Zigfrids Raksta: Jā, saprast ir galvenais nolūks. Par īpašu draudzību runas nav. Saprotot vieglāk dzīvot un komunicēt. Uzzinu, kuras lietas labāk neskart, lai nebūtu konflikta, vēroju, analizēju un paturu prātā. Cenšos saprast uztveres atšķirības un atšķirības dzīves aksiomās, kā arī uzvedības un reakcijas īpatnības dažādās situācijās. Ir interesanti un vērtīgi man kā kosmopolītam. Nekādā gadījumā negrasos savu redzesloku ierobežot vietējā pīļu dīķa rāmjos.

Nu visi, kas kaut ko dara, visi kļūdās, agrāk vai vēlāk. Tā sakot, nekļūdās tikai tas, kas neko nedara. Un veids, kā mēs tiekam galā ar citiem konstatējām kļūdām, diemžēl, demonstrē tikai to, cik Tu esi nobriedis: kā tu reaģē uz citu cilvēku kļūdām. Un tavu kvalitāti nosaka cik adekvāti un gudri tu uz viņam reaģē, nevis cik saprātīgi tu viņas normalizē - "kam gan tā negadās". Jā, un lai uzturētu sarunas, ir vajadzīgs kopējas vērtības, un diemžēl ļoti daudz vērtības nes sev līdzi ierobežojumus.
Atbilde
O, gardais kumosiņš Zigītim
Citāts:Paziņojumā norādīts, ka režisors Ādolfs Šapiro Latvijas teātrī aizvadītajā sezonā Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis izrādi "Dons Kihots" un par to nominēts vairākām "Spēlmaņu nakts" balvām. Aizvadītās sezonas "Spēlmaņu nakts" nominācijas sēde notika 16. jūnijā, nomināciju saraksts publiskots 18. jūnijā. Tobrīd žūrija nebija informēta, ka 18. jūnijā Maskavā, A. Čehova Maskavas Dailes teātrī ieplānota tikšanās ar režisoru Ādolfu Šapiro, kas šajā datumā arī notikusi.
"Spēlmaņu nakts" žūrija uzsver, ka, Krievijai turpinot pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, uzskata par neiespējamu publisku atzinību māksliniekiem, kas piedalās oficiālos pasākumos Krievijā.
Citāts:Ņemot vērā notikumus un žūrijas nostāju, "Spēlmaņu nakts" žūrija nolēmusi svītrot no nominantu saraksta Ādolfu Šapiro kategorijā "Gada režisors" un izrādi "Dons Kihots" kategorijā "Gada lielās formas izrāde".
Pēc "Spēlmaņu nakts" žūrijas publiskā paziņojuma no savas nominācijas atteikušies arī aktieris Gundars Āboliņš un scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis. 
"Uzskatu, ka šis žūrijas komisijas lēmums ir neprofesionāls, gļēvs un politiski motivēts. Ādolfs Šapiro ir viens no maniem skolotājiem šajā profesijā, tāpēc palieku kopā ar savu skolotāju. Ar šo mēs atkārtojām kļūdu, ko jau reiz izdarījām pirms gadiem 30!" savu lēmumu atteikties no nominācijas skaidroja Sančo Pansas lomas atveidotājs Gundars Āboliņš.
 https://www.lsm.lv/raksts/kultura/teatri...a.a652847/

Mārtiņš Vilkārsis dzimis 1969. gada 7. jūlijā, Jelgavā.
Gundars Āboliņš dzimis 1960. gada 7. janvārī, Rīgā
Atbilde
Jā, visu cieņu Āboliņa kungam! Tādai ir jābūt tautas inteliģencei. TAUTAS, nevis varas inteliģencei, un šeit ir liela atšķirība.
Liek iesmaidīt vienas daļas divkosība.
Kad ierodas ar koncertu kāds Eltons Džons un daļa sabiedrības publiski pasvītro faktu, ka viņš ir staigājoša un muzicējoša viendzimuma attiecību reklāma, tad nāk teksti: "Nevajag mākslu jaukt ar privāto dzīvi." Toties, kad kāds Šapiro aizbrauc uz Maskavu, tad viss OK - mākslu varam ar lielo karoti maisīt kopā ar jebko. Ar politiku tai skaitā. Nu, aptuveni tā, ka anekdotē, kur žīdam jautā, cik ir 2 reiz 2, bet viņš atbild ar pretjautājumu - es pērk' vai pārdo'? Ja pērk', tad būs 3, bet, ja pārdo', tad būs 5.
Tādi nu mums šiem liellatvieši ir.
Karš notiek? Ha, ha, ha. Un to kā argumentu min tie paši, kuri klusēja lupatiņās, kad Tramps uzbruka Irānai? Un vēl paši piedalījās Irākas, Afganistānas un Mali izvarošanā ar saviem militāristu kontingentiem?
Atbilde
(2026-06-27 0:28)Zigfrids Raksta: Tādai ir jābūt tautas inteliģencei. TAUTAS, nevis varas inteliģencei, un šeit ir liela atšķirība.
Liek iesmaidīt vienas daļas divkosība.

Es Zigīti izlasīju tavu ziņu vismaz 5x, jo tagad to "braucēju" uz "tautas" rēķina ir ļoti daudz - populārākie ir NA ar politiskās prostitūtas Lianas Langas "Mēs gribam, lai latvieši kā tauta turpinātos cauri laikiem." (tā sakot, kuri mudaki vēl mūs varētu ievēlēt!) Smile  Un cerēt, ka tautai ir brīvs laiks tagad, kad visiem ir jāmaksā par Trampa ēverģēlībām Irānas tuksnesī, lai piesegtu bērnu slepkavas Netanjahu genocīdu Libānā un Palestīnā, reāli neko neizdarot. Un ar ko aizstāt ASV jau īsti nav.  
Un es jau esmu tāds īsteni padomju cilvēks, un man tie kumēdiņu rādītāji tik vien interesē, cik no viņiem uz uzrīkot kārtīgu aģitbrigādi, lai palasa karavīriem priekšā pasakas. Un Gundars aizbrauks - tā sakot, "karlsons" viņu ir labi apmācījis. Un Šapīro ir vienkārši vecs - viņš pēkšņi nevar "iebraukt", kāpēc pēkšņi priekšvēlēšanu laika "karš" ir kļuvis nozīmīgs. Jo jebkuram padomju cilvēkam "karš" ir bijis vienmēr apkārt, kas TAGAD pēkšņi izmainījies?
Atbilde
Citāts:"Mēs gribam, lai latvieši kā tauta turpinātos cauri laikiem."
Vēlmei pašai par sevi nekāda vaina, vēl jo vairāk, tā jau mums Satversmē ierakstīta Wink
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)