Obligātais dienests
Citāts:Beidzot atgriezāmies pie pēdējā iesaukuma pamata problēmas - jauniesauktie nespēj izturēt medicīnas prasības.
Pardon, a ko jūs citu gaidījāt? Mums šobrīd ir brīvi pieejama praktiski nelimitēta izklaide interaktīvās TV un interneta veidolā, veikalu un ēstuvju plaukti lūzt no neveselīgas paikas, sistemātiskas organizētā sporta nodarbības un pulciņi ir maksas pasākums utt. Ok, protams, ka arī šajos apstākļos būs cilvēki, kam būs paveicies gan ar iedzimtu tendenci uz veselīgumu, gan ar pietiekoši stingriem (bet tas vēl ir diskutabls jautājums) vecākiem, gan ar savu gribasspēku, lai par spīti visam tam uzturētu sevi formā (kam tomēr uz tiem pašiem 18-19 gadiem nevajadzētu būt nepaceļamam uzdevumam).

Es negribu teikt, ka šajos apstākļos ir neiespējami piekopt veselīgu dzīvesveidu... neiespējami nav, bet grūti gan, ir ļoti jāiespringst, lai to izdarītu, jo peldēšana pa komerciālā piedāvājuma straumi viennozīmīgi veselību bendē, nevis veicina.
Citāts: Iznāk, ka LV šobrīd ir vien 488 jaunieši, kuri kara gadījumā BRĪVPRĀTĪGI ietu šo "valsti" aizstāvēt?
Es tomēr šeit izvēlētos ne tik kategorisku spriedumu.

Pirmkārt, tīri pēc loģikas, te ir runa konkrēti par jauniešiem, kas ir parakstījušies tieši uz VAD. Es pieņemu, ka dažādu iemeslu dēļ.

Otrkārt, brīvprātīgi iet ir gatavi daudz vairāk, un es domāju, ka jau šobrīd viņi sastāv Zemessardzē, PMD vai Aizsardzības akadēmijā.

Treškārt, es piekrītu, ka skaitlis 488 (ņemot vērā, ka ir runa par visu vecuma grupu 18-27?) nav baisi liels, un ir skaidrs, ka bez piespiedu kārtā iesauktajiem neiztiks.
Citāts:Jau iepriekš varu paredzēt, ka "elites" atvases "algoritms" brīnumainā kārtā neizvēlēsies nekad.
Elites atvases mācīsies augstskolās un sarūpēs papīrus par kaitēm, līdz ar to līdz algoritmam viņas nemaz netiks Smile
Citāts:šo "valsti" aizstāvēt... šajā "valstī"
Hmm, kāpēc Tu liec vārdu "valsts" pēdiņās? Nu, Latvija IR valsts (valsts ir varas organizācijas forma noteiktā teritorijā, ja turamies pie vienkāršotām definīcijām), labāka, sliktāka, bet ir. Es varu piekrist domai, ka viņa ir sūdīga valsts, bet atkal, vai mēs esam (nu, tā reāli, nevis tikai vārdos) spējīgi uzcelt labāku? Es nezinu, par savām spējām neesmu pārliecināts. Bet tāpēc arī diez ko nelienu politikā.
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Ziņas šai virtenē
Obligātais dienests - LvSnor - 2023-07-02 22:36
RE: Obligātais dienests - Zigfrids - 2023-07-02 22:57
RE: Obligātais dienests - Zigfrids - 2023-07-03 13:21
RE: Obligātais dienests - hobbit_lv - 2023-07-03 16:54
RE: Obligātais dienests - Zigfrids - 2023-07-04 16:30
RE: Obligātais dienests - LvSnor - 2023-07-04 21:52
RE: Obligātais dienests - LvSnor - 2023-07-06 10:16
RE: Obligātais dienests - LvSnor - 2023-07-08 15:01
RE: Obligātais dienests - LvSnor - 2023-07-10 2:41