Citāts:Kur šeit kas par SF? Vienkārši. Precīzi kā Ukrainā savulaik, lai nebūtu iespēju iedzīvotājiem savā starpā koordinēties, jebkādi forumi un tajos rakstītāji, kuri nav zem vienotās un pareizās kontroles (virzienā uz ierakumiem) ir jāapklusina jebkuriem līdzekļiem. Pretējā gadījumā plāns var nenostrādāt.Es domāju, ka šīs ir pilnīgas blēņas:
1. Forumi vispār mūsdienu interneta pasaulē ir margināls atavisms, ibo šobrīd masveida "dzīvošana" internetā normāli notiek feisbukos un tviteros, un komunikācija forumos uz šī fona ir absolūti niecīga. Cik, piemēram, SF ir reāli aktīvi lietotāju?
2. Es varu piekrist viedoklim, ka mēs (valsts, sabiedrība) esam spēruši zināmus soļus totalitārisma virzienā, tomēr vēl ne tuvu neesam aizgājuši TIK tālu.
3. Es domāju, ka pēc Okama asmens šeit skaidrojums par to, kāpēc Tevi izmeta no SF, ir daudz vienkāršāks - personālas antipātijas. Ar kurām pie emocionāli ne tik stabilas foruma administrācijas mierīgi pietiek. Viedoklis attiecībā uz Ukrainu šīs antipātijas varēja uzkurināt (es domāju, ka nav pārāk noslēpums, kāds ir Latvijas meinstrīma viedoklis attiecībā uz Ukrainu?), bet diez vai varēja kalpot kā vienīgais/galvenais/īstenais iemesls.
Citāts:3. Piedāvāt SNor un Zigim kā vienīgo pieejamo iespēju nepazaudēt īpašumus un nedzīvot zem tilta ierakumus par kādiem 3000 EUR mēnesī, uz ko liela daļa tādos apstākļos nelabprāt, tomēr, atrodoties bezizejā, parakstīsies, un bingooooo ... amerikāņi, francūži ierakumos varēs nesēdēt.Es baidos, ka pirmkārt tomēr cilvēki šādā situācija brauks peļņā uz Eiropu, nevis uz ierakumiem. Uz ierakumiem, vismaz no mūsu platuma grādiem, tomēr primāri brauc ne pēc naudas (kaut arī tā, iespējams, ir gana vilinošs faktors), dominējošāki drīzāk tomēr būs ideoloģiski/politiski un/vai psiholoģiski (war junkie) iemesli.