2024-11-25 4:00
"Elevatora sāgas grāmatas: 1. Vilna, 2. Maiņa, 3. Putekļi", kas tiek dēvēti par "postapokaliptiskās zinātniskās fantastikas distopiskā sēriju"
Vilna / Hjū Hovijs (1975-...) ; [no angļu valodas tulkojusi Santa Andersone].
[Rīga] : Prometejs, c2013.
Maiņa / Hjū Hovijs ; [no angļu valodas tulkojusi Santa Andersone ; redaktore Maija Rūrāne ; mākslinieks Kao Viets Ngujens].
Rīga : Prometejs, c2014.
Putekļi / Hjū Hovijs ; [no angļu valodas tulkojusi Santa Andersone ; redaktore Maija Džeriņa ; mākslinieks Kao Viets Ngujens].
[Rīga] : Prometejs, [2015].
Tā sakot, es biju viņas izlasījis. Un tagad es noskatījos, tā sakot, Elevatora sāgas daudzsēriju filmas Sezonu1 jeb pirmās 10 sērijas. Nu ekranizācija pamatīgi pazudusi konkrētā kastu sistēma, ka cilvēki pieder "noteiktam ceham", sākot no zemākajiem cehiem līdz pašiem austākajiem, proti, administrācijas, kurus visus pārvalda IT. Ekranizācija uzradusies "juridiskā nodaļa" ar nosacīju tiesnesi, kur grāmatās bija IT drošības nodaļa.
Noteikti iesaku distopiju analītikas cienītājiem.
Vilna / Hjū Hovijs (1975-...) ; [no angļu valodas tulkojusi Santa Andersone].
[Rīga] : Prometejs, c2013.
Maiņa / Hjū Hovijs ; [no angļu valodas tulkojusi Santa Andersone ; redaktore Maija Rūrāne ; mākslinieks Kao Viets Ngujens].
Rīga : Prometejs, c2014.
Putekļi / Hjū Hovijs ; [no angļu valodas tulkojusi Santa Andersone ; redaktore Maija Džeriņa ; mākslinieks Kao Viets Ngujens].
[Rīga] : Prometejs, [2015].
Tā sakot, es biju viņas izlasījis. Un tagad es noskatījos, tā sakot, Elevatora sāgas daudzsēriju filmas Sezonu1 jeb pirmās 10 sērijas. Nu ekranizācija pamatīgi pazudusi konkrētā kastu sistēma, ka cilvēki pieder "noteiktam ceham", sākot no zemākajiem cehiem līdz pašiem austākajiem, proti, administrācijas, kurus visus pārvalda IT. Ekranizācija uzradusies "juridiskā nodaļa" ar nosacīju tiesnesi, kur grāmatās bija IT drošības nodaļa.
Noteikti iesaku distopiju analītikas cienītājiem.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs