Kartvelians izdara izvēli vēlēšanās
Atgriežoties Gruzijā, Salome Zurabišvili tika apmētāta ar olām Tbilisi lidostā
https://1tv.ge/lang/en/news/zourabichvil...g-against/
"Viss būs labi, bet ne visu var pieļaut," paziņoja Gruzijas piektā prezidente Salome Zurabišvili.
Pēc Zurabišvili teiktā, viņa ir iesniegusi sūdzību izmeklēšanas iestādēm par incidentu lidostā.
"Šodien es iesniedzu sūdzību, pieprasot veikt izmeklēšanu. Mēs to novedīsim līdz galam. Notika iepriekš organizēta vardarbība pret prezidentu, ko attaisnoja "Gruzijas sapņa" politiķi. Nav svarīgi, kuru prezidentu viņi atzīst vai neatzīst, runa ir par valsti, un tas nozīmē, ka viņi valsti neciena. Šajā gadījumā runa nav par mani personīgi, es neesmu tikai indivīds, es esmu simbols visam, pret ko cīnās "Gruzijas sapnis", - Gruzijas valsti, tradīcijām, gruzīnu pieklājību, ko viņi sen ir aizmirsuši, un Gruzijas tēlu pasaulē.
Redzot, kā mani uzņēma Minhenē un pirms tam Amerikā vai Parīzē, viņu reaģēja kā sīkumaini cilvēki. Sabiedrība skaidri redz, kas notiek. Tieši to, ko es skaidroju ārzemēs, ko viņi sauc par nodevību, - ka Gruzija ir daudz vairāk nekā tas, Gruzija ir lielāka par to, un viņi nevar pārvaldīt Gruziju. Viņi pat vairs nesaprot, ko nozīmē pārvaldīt valsti.
Vienīgais, ko viņi dara, vienīgais, ko viņi var darīt, ir ķerties pie represīviem pasākumiem un mētāt olas. Cik nožēlojamai valdībai ir jābūt, lai līdz tam nonāktu. Bet man nepatīk lietot vārdu "valdība" viņu gadījumā, jo viņi vairs nav valdība. Viņi ir režīms. Kādu vājumu izrāda šis režīms, šādi rīkojoties pret vecu sievieti, kuru viņi neatzīst par prezidenti? Labi, neatzīstiet mani, tam nav nozīmes, bet šādi rīkoties... Ja tā nav vājuma pazīme, tad es nezinu, kas ir vājuma pazīme.
Sabiedrība ir nobažījusies, un tas ir saprotami, jo ir lietas, ko neviens nedrīkstētu uzdrīkstēties darīt, bet viņi uzdrīkstas darīt visu. Tāpēc vispirms vēlos pateikties sabiedrībai par pausto solidaritāti, kā arī mūsu ārvalstu partneriem, kuri arī mani ļoti atbalstīja.
Tas viss kaitē Gruzijas tēlam. Kā mēs varam kaut ko teikt par tūrismu, ja lidostā vairs netiek nodrošināta drošība? Ne aizvakar no rīta, kad tas attiecās uz "Gruzijas sapņa" bijušo premjerministru Giorgu Gakhariju, ne šorīt tur nebija policijas. Sociālajos plašsaziņas līdzekļos tika izplatīts, ka tagad ir mana kārta. Dažas sievietes to izplatīja.
Ne tikai es biju aculiecinieks - daži ārvalstu tūristi stāvēja izbrīnā, šokēti par to, cik mežonīga kļuva šī valsts. Valsts pastāv tad, kad tiek uzturēta kārtība, kad tiek nodrošināta drošība visiem - pat tiem, kas mums var nepatikt savu politisko uzskatu dēļ. Tieši šo pamatprincipu viņi dienu no dienas sistemātiski grauj, graujot mūsu valstiskumu.
Mēs, cilvēki, esam nelokāmi, un es esmu kopā ar viņiem - Gruzijā un ārpus tās. Lai neviens nedomā, ka tas nozīmē, ka es viņus pametīšu vai atteikšos no savas balss. Es došos, kur mani aicinās pienākums, un atgriezīšos, kad vien tas būs nepieciešams, jo mans pienākums ir būt par šīs tautas balsi un aizstāvi un nodrošināt, ka viņu protesti turpinās. Tā kā sabiedrība vienoti stāv Rustaveli prospektā un pat ārpus tā, viņi saka vienu: tas turpināsies, līdz viņi būs sasnieguši savu mērķi un līdz arī es būšu paveikusi savu daļu"," paziņoja Salome Zurabišvili.
Bijušais premjerministrs Giorgis Gakharija 17. februārī, atgriežoties no Minhenes drošības konferences, tika apmētāts ar olām. Vairāki plašsaziņas līdzekļi ir publicējuši videomateriālus, kuros redzams, kā netālu esošie cilvēki ar mobilajiem tālruņiem filmē šo incidentu, kamēr neidentificētas personas verbāli uzbrūk Gaharijam. Arī Salome Zurabišvili 18. februārī, atgriežoties no Minihened drošības konferences, Tbilisi starptautiskajā lidostā tika apmētāta ar olām. Scenārijs bija tāds pats: viņai verbāli uzbruka, kam sekoja apmētāšana ar olām.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Ziņas šai virtenē
RE: Kartvelians izdara izvēli vēlēšanās - LvSnor - 2025-02-19 21:26

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)