— Es domāju, ka cilvēka daba palaikam prasa vientulību, tāpat kā bērnam dažreiz jāaiziet no skolas un jābūt divatā ar savu māti. Manuprāt, mums nav vairs pietiekami daudz klusu vietu pasaulē, kur mēs varētu būt saskaņā ar dzīvo visumu. Es neticu abstraktam garīgam dievam, tāpat kā neticu abstraktu mehānisku spēku pasaulei. Es zinu, ka esmu dzīvs, ka visums ir dzīvs un ka es no tā gūstu dzīvību. Ja jūs man teiksit, ka visums ir nedzīvs vai vienkārši ir milzīga mašīna, kas nozīmē to pašu, es jums aizrādīšu, ka jūsu jutekļi atrofējušies. Es ienīstot cilvēkus! Bet es mīlu viņus, kad tos nav samaitājuši un padarījuši par postītājiem priesteri un militāristi, un stulbi veikalnieki. Es jums teikšu, Voterton, ka ticu vīriešiem un sievietēm, kad viņi dzīvo pareizi un dabiski, tad viņi nebūt nav visnelaimīgākie dzīvnieki, taisni otrādi — nav laimīgāku un skaistāku par viņiem. Es iebilstu pret viņiem tāpēc, ka pārāk daudzi domā tikai par savu labumu, un tāpēc, ka viņi ļauj sevi piespiest vai piemānīt, lai dzīvotu tik nevērtīgu un postošu dzīvi. Es vēlētos, lai viņi iepazītu paši savu diženumu un tās pasaules diženumu, kurā tie dzīvo. Viņi varētu uzcelt paradīzi, bet šie idioti uzceļ Glazgovu un Pitsburgu.
"Visi cilvēki ir ienaidnieki" Ričards Oldingtons
"Visi cilvēki ir ienaidnieki" Ričards Oldingtons
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs