2025-04-10 0:33
(2023-09-07 22:34)hobbit_lv Raksta:Citāts:Oki, doki, tu esi sašutis, ka 13 Saeima 2x reizes publiski un atklāti pārkāpa pati savus pieņemtos likumusViņa tā izdarīja, ja? Nu ok, ja tā, tad nevaru teikt, ka mani tas iepriecina, bet nu teikt, ka esmu sašutis, arī nebūs īsti tiesa.
Citāts:Un ko tu, "postpadomju grēks" darīji, lai paustu savu protestu pret likuma pārkāpšanu? Nu likumdošanas robežās, Tev bija iespēja nobalsot par likumdevēju, kas apsolītu ievērot likumu, un iesniegt prasību satversmes tiesā. Nu par pēdējo, tu jau zini, ka Saeima nepilda arī Satversmes tiesas spriedumus. Un ko tu, kā "postpadomju grēks" tagad grasies iesākt?Es nedarīju pilnīgi neko. Jo:
1. Es nesekoju līdzi LV politikai TIK rūpīgi, lai būtu piefiksējis šo faktu;
2. Ja fakts arī bija, tad es biju par slinku, lai par viņu jelkā reaģētu, kaut vai sašutuma formā. Un atzīstu, ka tā ir konkrēti mana personīgā problēma (viena no daudzām).
3. Un, kā Tu saproti, no tā izriet, ka neko iesākt es negrasos. "Dari, kas jādara, un lai notiek, kam jānotiek."
Nu šādu uzvedību varētu traktēt kā kolaboracionismu, ja viņiem, kas būtisks būtu sanācis. Paldies dievam ("alah akbar" tā sakot), viņiem bez savas muļķības demonstrēšanas nekas īsti nesanāca. No otras puses, tava uzvedība robežojās ar "nespēju mācīties" (šo īpašību Dēmosas (vienkārsajai tautai) pārmeta jau Aristoteļa laikos, jo, visticamāk, "Tev ir vienalga", un tas īsti nav "postpadomju grēks", bet "padomju dzīves skola" t.s. "neopadomiska uzvedība" (par ko jau 3 gadu maksā Ukrainā), - kāpēc tas tā ir, ir ļoti interesants un informatīvi bagātīgs jautājums.
p.s. pamata kompānija , kas to darīja bija "Latvija attīstībai", kopā ar "Par" un fonā "Jenotiem", kas tagad piedāvā "drošību, atbildību un kārtību" (gan jau kā Rail baltica iepirkumos) un "pūces plānu" (laikam jau tumsa visas pūces pelēkas!)
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs