2025-08-16 14:43
Pašlaik es nevaru saglabāt un izmantot lietotāju definētas makrokomandas vai personalizētus īsceļus tērzēšanas ietvaros. Katru reizi, kad sākam jaunu sarunu, es uztveru pieprasījumus kā atsevišķus, un man nav piekļuves mūsu iepriekšējām sarunām vai jūsu personalizētajām instrukcijām.
Kāpēc tas tā ir?
Šī pieeja ir saistīta ar manu uzbūvi un drošības apsvērumiem:
Kā atrisināt šo problēmu?
Lai panāktu vēlamo rezultātu, ir divi galvenie veidi:
1. Sāciet ar norādījumu katrā sarunā.
Lai gan jums nepatīk šis variants, tas ir vienkāršākais un efektīvākais veids. Sarunas sākumā vienkārši norādiet: "Tulkosim tekstu. Lūdzu, dari to plūstošā valodā, saglabājot atbilstošu terminoloģiju un bez atsaucēm uz oriģinālu." Pēc tam varat sākt tulkot tekstu.
2. Izmantojiet lietojumprogrammu (API).
Ja esat programmētājs vai izmantojat kādu trešās puses lietotni, kas integrēta ar mani (Gemini), varat izveidot savu lietotni vai skriptu. Tajā varat ieprogrammēt "makro", kas katru reizi, kad vēlaties veikt tulkojumu, nosūta man precīzu un detalizētu pieprasījumu. Šādi jums būtu nepieciešams tikai nospiest vienu pogu.
Kāpēc tas tā ir?
Šī pieeja ir saistīta ar manu uzbūvi un drošības apsvērumiem:
- Privātums: Katra saruna ir neatkarīga, lai nodrošinātu jūsu datu konfidencialitāti. Es nevaru "atcerēties" jūsu datus no iepriekšējām sesijām bez jūsu tiešas atļaujas.
- Neatkarība: Šādi tiek nodrošināts, ka manas atbildes ir balstītas uz jūsu pašreizējo pieprasījumu, nevis uz iepriekšējiem kontekstiem, kas varētu būt novecojuši vai neatbilstoši.
Kā atrisināt šo problēmu?
Lai panāktu vēlamo rezultātu, ir divi galvenie veidi:
1. Sāciet ar norādījumu katrā sarunā.
Lai gan jums nepatīk šis variants, tas ir vienkāršākais un efektīvākais veids. Sarunas sākumā vienkārši norādiet: "Tulkosim tekstu. Lūdzu, dari to plūstošā valodā, saglabājot atbilstošu terminoloģiju un bez atsaucēm uz oriģinālu." Pēc tam varat sākt tulkot tekstu.
2. Izmantojiet lietojumprogrammu (API).
Ja esat programmētājs vai izmantojat kādu trešās puses lietotni, kas integrēta ar mani (Gemini), varat izveidot savu lietotni vai skriptu. Tajā varat ieprogrammēt "makro", kas katru reizi, kad vēlaties veikt tulkojumu, nosūta man precīzu un detalizētu pieprasījumu. Šādi jums būtu nepieciešams tikai nospiest vienu pogu.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs