30 miljonu eiro aizdevumu «airBaltic»
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomik...c.a643226/

Saeimas Budžeta komisija atbalsta 30 miljonu eiro aizdevumu «airBaltic»

Šodien, 13:32
Ekonomika
Autori: Agnija Lazdiņa (Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente), LSM.lv Ziņu redakcija
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē deputāti, atkārtoti skatot jautājumu, ceturtdien, 16. aprīlī, atbalstīja Saeimas lēmuma projektu par atbalstu valsts īstermiņa aizdevuma izsniegšanai nacionālajai aviokompānijai "airBaltic". Paredzams, ka šo jautājumu skatīs šodienas Saeimas sēdē.
Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēde sākotnēji bija daļēji slēgta, bet vēlāk turpinājās atklāti. Tajā satiksmes ministrs Atis Švinka no "Progresīvajiem" deputātiem apliecināja, ka uzņemas politisko atbildību par aizdevuma piešķiršanas procesu, tā uzraudzību un atmaksu.
Ministrs norādīja, ka pats sekos līdzi aizdevuma izlietojumam un atmaksas gaitai. Vienlaikus opozīcijas deputāti vairākkārt jautāja, vai viņš atkāpsies no amata, ja nauda netiks atgūta.
Premjeres parlamentārā sekretāre Karīna Ploka uzsvēra, ka šis jautājums pagaidām paliek atklāts. Arī Švinka pēc sēdes medijiem norādīja, ka ir gatavs atkāpties.
Savukārt deputāts Edgars Putra no "Apvienotā saraksta" komisijā norādīja – lai arī publiski izskan, ka koalīcija turpina darbu, sēdē redzams, ka vienprātības tajā joprojām nav. "Apvienotais saraksts" šajā balsojumā nepiedalīšoties un Saeimā to neatbalstīs.
Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Andulis Židkovs informēja, ka ar ministra rīkojumu izveidota uzraudzības grupa, kurā iesaistīti arī citu ministriju pārstāvji, lai kontrolētu 30 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu un izlietojumu.
Komisija lēmumu atbalstīja ar sešām balsīm "par" un trim "pret". Pret balsoja arī Uldis Augulis no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), kurš atzina, ka tāpat balsos arī Saeimā.
Pēc sēdes Švinka žurnālistiem norādīja, ka ir gatavs arī turpmāk skaidrot šo aizdevumu parlamentāriešiem.
Savukārt par iecerēto Satiksmes ministrijas (SM) reorganizāciju Švinka sacīja: "Man šāda konkrēta plāna nav. Es neesmu iepazinies. Es esmu atvērts. Es gaidīšu šādu detalizētu piedāvājumu, kā tas izskatīsies. Noteikti apspriedīsim, skatīsimies."
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Ziņas šai virtenē
30 miljonu eiro aizdevumu «airBaltic» - LvSnor - 3 stundas ago

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)