"„Klausies,” viņa teica, bet nākamās dažas sekundes klusēja. Tad viņa piebilda: „Tik lieliski, ka tu vēlies atnākt. Bet es vēlos, lai starp mums viss būtu kārtībā jau no paša sākuma, tāpēc es teikšu sekojošo. Neuztraucies, mamma nedzird. Klausies, es domāju, ka tev patiks mūsu māja. Es domāju, ka tev patiks mana istaba, un tur tu būsi, nevis kaut kādā skapī vai kaut kur citur. Un mēs darīsim visas šīs lieliskās lietas kopā visu laiku, kamēr es augu. Vienīgais, dažreiz, nu…” Viņa atkal ātri paskatījās atpakaļ, tad vēl vairāk pazeminot balsi, teica: „Varbūt tas ir tāpēc, ka dažās dienās es nejūtos tik labi. Es nezinu. Bet varbūt kaut kas notiek. Es neesmu pārliecināta, kas tas ir. Es pat nezinu, vai tas ir kaut kas slikts. Bet lietas dažreiz kļūst, nu, neparastas. Nesaproti mani nepareizi, lielākoties tu to nejustu. Bet es gribēju būt ar tevi atklāta.” Jo tu jau zini, cik briesmīgi tas ir, kad cilvēki stāsta, cik viss būs perfekti, bet paši nav godīgi. Tāpēc es tev to tagad saku. Lūdzu, saki, ka tu joprojām vēlies nākt. Tev patiks mana istaba, es zinu, ka patiks. Un tu redzēsi, kur norietēs saule, kā es tev teicu pēdējo reizi. Tu joprojām vēlies nākt, vai ne?"
“Droši vien tu domā, ka viņš ir muļķis,” viņa teica. “Daži cilvēki domā, ka viņš ir muļķis. Bet patiesībā viņš ir supergudrs. Tev jādod viņam iespēja.”
Kazuo Ishiguro "Klāra un saule"
“Droši vien tu domā, ka viņš ir muļķis,” viņa teica. “Daži cilvēki domā, ka viņš ir muļķis. Bet patiesībā viņš ir supergudrs. Tev jādod viņam iespēja.”
Kazuo Ishiguro "Klāra un saule"
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs