(2026-07-17 10:35)hobbit_lv Raksta: Šeit Tu izdari būtisku kļūdu, un izdari pieņēmumu, ka ateisms ir pašsaprotams, bet tā tas nebūt nav.
Nē, šeit Tu izdari būtisku kļūdu, izdarot pieņēmumu, ka es izdaru pieņēmumu ... jo es to nedaru. Es cenšos uzskatīt, ka tavas attiecības ar Dieviem un Dievietēm ir tava personīgā lieta. Un līdz ar to ateisms ir kaut kas, līdzīgs fetišistam, kas savus "baltos palagus", kur neviens nav izbaudījis kaislīgas attiecības, iebāž tev purnā ar paziņojumu - "es dievam neticu". Un kāda man gar to ir kāda darīšana?
Un jā, par dieva neesamību varbūt mēs arī varētu vienoties, tad par dievietēm, es viennozīmīgu nepiekritīšu, viņas viennozīmīgi ir un viņas viennozīmīgi ir vajadzīgas.Jaunās Derības (Mateja evaņģēlija 7:2 un Lūkas evaņģēlija 6:38), ir teikts: "Jo ar kādu tiesu jūs tiesājat, ar tādu jūs tapsiet tiesāti, un ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu jums taps atmērīts."
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs