Ateisms
Citāts:Nē, šeit Tu izdari būtisku kļūdu, izdarot pieņēmumu, ka es izdaru pieņēmumu ... jo es to nedaru. Es cenšos uzskatīt, ka tavas attiecības ar Dieviem un Dievietēm ir tava personīgā lieta. Un līdz ar to ateisms ir kaut kas, līdzīgs fetišistam, kas savus "baltos palagus", kur neviens nav izbaudījis kaislīgas attiecības, iebāž tev purnā ar paziņojumu - "es dievam neticu". Un kāda man gar to ir kāda darīšana?
Hmm, vai Tev uz ielas bieži ir nākuši klāt ateisti ar "Labdien, vai jūs negribētu parunāt par to, ka dieva nav?" Wink

Man jau liekas, ka reāli ateisti kļūst vairāk vai mazāk redzami vien tad, kad publiskajā telpā parādās kāda iniciatīva, kura potenciāli var skart visu sabiedrību, un kuras iniciatori nāk ar uzstādījumu "jo tāda ir dieva griba" vai "tas izriet no mūsu ticības". Visā pārējā laikā mēs savu līdzcilvēku reliģisko pārliecību bieži vien nemaz neuzzinām, un tā apkārt nemainās pilnīgi nekas.
Citāts:Un jā, par dieva neesamību varbūt mēs arī varētu vienoties, tad par dievietēm, es viennozīmīgu nepiekritīšu, viņas viennozīmīgi ir un viņas viennozīmīgi ir vajadzīgas.
Tas ir drusku cits jautājums, bet tā kā man ir aizdomas, ka ar "dievietēm" mēs diez vai saprotam pārdabiskas, pārlaicīgas, viszinošas un visuresošas būtnes, tad attiecībā uz ateismu šis jautājums nav relevants (nu vai otrādi).
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Ziņas šai virtenē
Ateisms - LvSnor - 2026-07-11 22:25
RE: Ateisms - hobbit_lv - 2026-07-12 12:52
RE: Ateisms - LvSnor - 2026-07-14 13:10
RE: Ateisms - hobbit_lv - 2026-07-17 10:35
RE: Ateisms - LvSnor - 2026-07-18 2:02
RE: Ateisms - hobbit_lv - 2026-07-18 12:00
RE: Ateisms - LvSnor - 2026-07-19 2:03

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)