2026-07-18 14:27
(2026-07-17 10:40)hobbit_lv Raksta: Mēs runājam par CV vai par faktisko izglītību? Tad jau te drīzāk varētu argumentēt par to, ka studijas Krievijā Pilsoņu kara apstākļos varēja ciest no zemas kvalitātes, tipa daļa profesoru pamukuši, vecās grāmatas kancelētas, jaunās vēl nav sadrukātas (kā man skolā Atmodas laikāJā, arī mēs esam piedzīvojuši revolucionārus laikus, ja varbūt ne uzplūdu brīžos, kur mūs neviens neaicināja, tad atplūdus gan - kur sāka iznāk glancēti izdevumi, kur bija nereti arī kaut kādas muļķības (bet smuki).).
(2026-07-17 10:40)hobbit_lv Raksta: Un es domāju, ka Ainas Rendas filozofija ir viņas jaunības traumu sekas: viņa pieredzēja komunisma instalēšanu Krievijā, visas tā izpausmes automātiski iekategorizēja "tas ir slikti" kopā, un attīstīja savu "filozofiju" kā pilnīgu pretstatu tam, iebraucot otrā grāvī. Jeb, īsāk: "objektīvisma" pamats ir emocionāla trauma, nevis intelektuāla konstrukcija.
Es tomēr šim jautājumam pieietu krietni filosofiskāk. Dzīves laikā gūtās traumas citā vārdā saucās "dzīves pieredze". Un viņas objektīvisms nolaidās tur kur bija brīvs, vismaz kā viņa pati stāsta.
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs

).