15. Saeimas vēlēšanas
Rekur, pirms 10 gadiem kāds garāmgājējs ir izteicies:

Citāts: tas_pats_lv [*] Viesis
Re: Dzeja
« Atbilde #6 : 2016. gada 04. aprīlis, 18:04:03 »

Es īstenībā piekritu ka latviešiem trūkst šīs aizrautības uz savu kultūru, un šīs kultūras izpausmēm digitālajā vidē. Un tas neattiecas tikai uz tekstiem. Savā ziņā radoši mākslinieki nav pārstāvēti internetā vairāk kā vizītkartes un adreses. Principā trūkst viedokļu un analīzes par radošajiem procesiem un idejām. Varbūt ka es steidzos procesiem pa priekšu un man man vienkārši gribas, lai viss ir te un Tagad. 
Manuprāt, viscerīgākais būtu mākslinieciski un informatīvi pulciņi un kopienas ar digitālu ievirzi. Uz šo brīdi es neredzu citas iespējas, kā tas varētu mainīties. Savā ziņā latviešu sabiedrība digitālā formā ir pirms Dinsberga, kad ir jābūt "skolotājiem", kas māca elementāro html, kas māca elementārus attēlu filtrus u.t.t., jo bērni šādā ziņa ir ļoti pateicīgi, jo ja viņiem būs pamatzināšanas 1 no 50 būs Emīls Dārziņš. [Attēls: smiley.gif]  Un diemžēl tas ir Latvijas sabiedrības rokās - vai viņa pārstās orientēties uz savu neesošās pagātnes dievināšanu un pievērsīsies, savai nākotnei - attīstībai, t.s. tautas (plašu masu) aktīvas kultūras.

Un tagad politologi vēlēšanu piedāvājumos atrod to pašu - trūkst aizrautība ar politiku, ir tikai sausi formāla procesa virzība ar "750 matemātikas eksāmenu nenolicēju".  
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Ziņas šai virtenē
15. Saeimas vēlēšanas - LvSnor - 2026-02-19 13:17
RE: 15. Saeimas vēlēšanas - LvSnor - 23:01

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)