Ziņa: 1'254
Virtenes: 313
Pievienojies: 2019 Sep
Reputācija:
6
Citāts: Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiek reizi piecos gados pavasarī vai vasaras sākumā. Vēlēšanu periodu nosaka Eiropas Savienības Padome pēc apspriešanās ar Eiropas Parlamentu. Nākamās Eiropas Parlamenta vēlēšanas gaidāmas 2024. gada 8. jūnijā. Šajās vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura Eiropas Parlamentā jāievēlē deviņi deputāti.
Pēc ilgstošas bezdarbības kā Saeimas priekšsēdētājs ir saausījies Eduards Smiltēns, kur diez gan droši būs kandidāts ES vēlēšanās, Vai varētu atbalstīt šo kandidātu Es vēlēšanās?
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Ziņa: 354
Virtenes: 15
Reputācija:
8
Nu kas par muļķīgu jautājumu. Kas jau agrāk ir atbalstījis konkrēto partiju un/vai konkrēto kandidātu, tas droši vien (vai, pareizāk sakot, ļoti iespējams) arī turpinās atbalstīt partiju un/vai kandidātu. Kas ne, tas ne, kur problēma.
Reputācija:
6
Kāpēc muļķīgs jautājums, tagad augstu vilni sit cietēja tēls Eduardā Smiltēnā, ko apbizojuši Jenoti. Ja tu ar jūties apbižots, tu spēsi atrast kādas dvēseles stigas materializāciju Eduardā. Diemžēl es pats esmu darbīgu cilvēku piekritējs, kas uzņemas un kaut ko nebūt vismaz ar izdara. Diemžēl, kara laikā manā izvēles lauciņā vairs neietilpst pro Baltkrievi, Pro krievijas federācijas - no otras puses, valdības koalīcijā ir bijušas visas citas Saeimā ievēlētās latviešu partijas - līdz ar to izvēle ir ļoti grūta!
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Reputācija:
6
Līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām atlicis mazāk par gadu, bet Centrālās vēlēšanas komisijai (CVK) joprojām nav pilnas pārliecības, vai līdz tam izdosies sagatavot elektronisko vēlētāju reģistru, kas ļauj iedzīvotājiem balsot ikvienā sev ērtākā iecirknī pēc pašu izvēles.
Līdz šim elektronisko vēlētāju reģistru veidoja privāts komersants pēc CVK pasūtījuma. Vairumā šo konkursu uzvarēja viens uzņēmums – "SOAAR". Šajos līgumos saskatītas krāpniecības pazīmes, tādēļ iepriekšējā CVK vadītāja Kristīne Bērziņa zaudēja amatu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turpina izmeklēšanu. Vienlaikus valdība nolēmusi – turpmāk digitālos pakalpojumus vēlēšanām organizēs nevis CVK, bet citas iestādes. Bet, kurš atbildēs, ja reģistrs nebūs sagatavots?
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/...u.a528479/