"Subotņiks" par godu b. Jēzum Kristum
"Subotņiks" par godu b.Jēzum Kristum.

Pēc vakardienas melnās piektdienas, proti, 2024. gada. 13. decembra, šodien ir "subotņiks" par godu b. Jēzus Kristus dzimšanas dienai. Protams, es esmu gana izglītots herētiķis*, un es zinu ka pie vainas ir Romas imperators, kas ciņa pret RA kultu pārcēla b. Jēzus Krista dzimšanas dienu tuvāk ziemas saulgriežiem, kad RA sekotāji taisīja "sabantujus" (saules "dieva nāves" dēļ), bet nu lai jau paliek. Ar smaidu uz lūpām es devos piedalīties "subotņikā", kas izpaudās nodirnēt vienu nosacītu darba dienu. Bet leģendas par b.Jēzus brīnumiem lika man sagaidīt vairāk nekā vienkārši nodirnētu darba dienu. Un es to piedzīvoju. Tā kā ir sestdiena, un visi godīgi strādājošiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem sestdiena ir brīvdiena, tad brīdi, kad "kuņģis" atgādināja, ka vajag uzņemt pusdienu devu ar kalorijām, es devos uz lielveikalu pēc pusdienu salātiem un maizīti. Protams, ka ieejot lielveikalā, man prāta daudz un dažādos veidos nāca br. Jēzu noslepkavojušas tautas pāris īpašības, kas riņķoja ap spekulantiem un "ādu novilcējiem", bet kā apgalvo "sabiedrības medītāji", tad valdošajam politiskajam spēkam "Jenotībai" nav nekāda sakara ar b. Jēzus noslepkavojušās tautas īpašībām, tā esot vienkārša aprobežotība prāta spējās jeb stulbums, kas Latviju ir novedis šais apstākļos. bet nu tas absolūti nekādīgi nemaina apstākļus cenu ziņā  lielveikalā. Tā staigājot pa lielveikalu, pat sāku pukoties, par manis paša domām, t.s., br. Jēzus Kristus piemiņas zaimošana, bez maz vai b. Jēzus - "dodi zīmi, ka Tevi iepriecē varena dirnēšana darbā!". Un viņš deva, pašā brīnišķīgajā veidā kādā mana dvēsele bija gatava pieņemt gandarījumu - viņš nolika kādu sievieti uz ceļiem manā priekšā! - turklāt nenodarot viņai nekādu pāri darījumu vai pat apziņas aizskārumu, ka faktiski viņa atrodas mana priekšā uz ceļiem! Protams, b. Jēzus Krietus tēva ceļi ir neizdibināmi, bet lai piepildītu manu "lūgšanu" viņš izmantoja, domājams, "viņa kalpones" lielveikala darbinieces, kas kārtoja mazi pašā zemākajā plauktā, un centīgi izstiepusi rokas uz manu pusi uzmanīgi lika kukulīti pie kūlīša, lai atkal varētu piecelties kājā uz lepni izslieties! Patiesi, šāds veids, ka nolikt sievietes "pie manām kājām", kas bija pienācis pēc kliju maizes, ir dievišķīgs veids, ka likt man saņemt lūgto zīmi, un vienlaikus nekļūt iedomīgam un lepnam!                      

skaidrojumi:
* -herētiķis: Cilvēks, kas sludina ticības uzskatus, kuri nesakrīt ar oficiālās baznīcas doktrīnu; maldu mācības skolotājs; ķeceris
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)