Baltkrievija
Lukašenko kara sākumā atvainojies Zelenskim: Tas neesmu es. Putins no Baltkrievijas izšāva raķetes 

Šodien, 9:41
Pasaulē
LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā amerikāņu podkāstu vadītājam Leksam Fridmanam sacīja, ka pilna mēroga kara sākumā Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko viņam telefonsarunas gaitā atvainojies par Krievijas raķešu triecieniem no Baltkrievijas teritorijas un piedāvājis veikt Baltkrievijā atbildes triecienu Maziras naftas pārstrādes rūpnīcai.
Trīs stundas garā intervija, kurā skarts plašs jautājumu loks, Fridmana kanālā platformā "YouTube" publicēta svētdienas vakarā.
"Nedaudz vēlāk, dažas dienas vēlāk, pēc kara pirmajām dienām es runāju ar Lukašenko pa telefonu, un viņš atvainojās.
Viņš teica: "Tas neesmu es. No manas teritorijas izšāva raķetes, un izšāva Putins." Šie ir viņa vārdi, man ir liecinieki.
Viņš teica: "Es atvainojos. Ticiet man, Volodja, tas nebiju es. Es nekontrolēju, tās ir vienkārši raķetes, tas ir Putins..."," Lukašenko teikto intervijā atstāstīja Zelenskis.
"Es viņam atbildēju: "Tu esi tāds pats slepkava, un es tev vienkārši saku." Bet viņš man teica: "Saproti, nevar karot ar krieviem." Es viņam teicu: "Mēs nekad neesam karojuši. Raķetes atlidoja no tavas zemes, no Baltkrievijas. Kā tu to pieļāvi?"".
"Viņš saka: "Labi, atbildi." Es joprojām atceros, kā viņš man saka: "Veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai. Tu taču zini, cik daudz man tā nozīmē." Maziras rūpnīca. Es viņam saku: "Par ko tu runā? Kāda atbilde?"" sarunu ar Lukašenko atstāstīja Zelenskis.
Saruna notika "kara otrajā vai trešajā dienā", norādīja Ukrainas prezidents.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/...s.a582471/
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
МотолькоПомоги
МВД в Беларуси начало ходить по арендным квартирам: показать договор сдачи, и «что будешь делать 26 января?»
По нашим данным, в последние дни сотрудники начали активно обходить арендные квартиры в различных городах Беларуси. Началось это ещё в декабре, а случаи фиксируются как минимум в Минске, Могилёве, Мозыре и Боровлянах.
Отметим, что речь не о стандартных проверках, когда квартиры обходят участковые. Сейчас милиционеры звонят жильцам в домофоны, хотят зайти внутрь и требуют договор об аренде квартиры.
Со слов людей, они проверяют арендные квартиры целенаправленно перед так называемыми «выборами». Ходят не случайно, а по своим спискам, где в том числе указаны жильцы/владельцы, которые ранее были задержаны либо, что называется «на карандаше».
Кроме того, в ряде случаев, у жильцов также спрашивают, что они планируют делать 26 января 2025 года.
@motolkohelp
t.me/motolkohelp/31311
15.3K views
Jan 11 at 17:35

JustHelp
Baltkrievijas Iekšlietu ministrija sāka apmeklēt īres dzīvokļus: parādiet viņiem īres līgumu un "ko jūs darīsit 26. janvārī?"
Pēc mūsu datiem, pēdējās dienās darbinieki ir sākuši aktīvi apmeklēt īres dzīvokļus dažādās Baltkrievijas pilsētās. Tas sākās jau decembrī, un gadījumi reģistrēti vismaz Minskā, Mogiļevā, Mozirā un Borovļaņos.
Atzīmēsim, ka runa nav par standarta pārbaudēm, kad rajona policisti apmeklē dzīvokļus. Tagad policija aicina iedzīvotājus pa domofoniem, vēlas tikt iekšā un pieprasa dzīvokļa īres līgumu.
Pēc cilvēku domām, viņi mērķtiecīgi pārbauda īres dzīvokļus pirms tā dēvētajām “vēlēšanām”. Viņi neiet nejauši, bet pēc saviem sarakstiem, kuros ir arī iepriekš aizturēti vai, kā saka, “uz zīmuļa” īrnieki/īpašnieki.
Turklāt atsevišķos gadījumos iedzīvotājiem tiek jautāts arī par to, ko viņi plāno darīt 2025. gada 26. janvārī.
@motolkohelp
t.me/motolkohelp/31311
15,3 000 skatījumu

11. janvārī pulksten 17:35
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs
Atbilde
« Vecāks | Jaunāks »

Pārlēkt uz:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)