(2026-07-04 2:00)hobbit_lv Raksta:Nu tur 20...30 gados patiesi varbūt cilvēki paļaujas, ka gan jau ar vecāku un sabiedrības atbalstu to pirmo un otro bērniņus izaudzinās. Bet trešajam un ceturto gan sievietes, pēc pieredzes jau zin, kā būs ar naudām, aptuveni. Nu vīrietis līdz 40 gadiem noteikti neko nerēķina, viņam gribas Galveno, un tad nu sievietei ir jāpieregulē, cik tas Galvenais būs auglīgs vai nē. Kaut kādā ziņā, vīrieši ir sieviešu sazvērību upuri, neviemēr nelaimīgi, bet sievietēm patīk vadīt.Citāts:Vieglprātība tā būtu ja tu aiz "traļalā" tu kaimiņa sievai uztaisītu bērnu, bet savai sievai ...Es Tev piedāvāju uz šo paskatīties no sekojošas perspektīvas: cik daudz cilvēku vispār pirms bērnu ieviešanas rēķina gaidāmās izmaksas un plāno, vai viņi varēs to atļauties? Nē, ok, es nešaubos, ka tādi cilvēki eksistē, bet es domāju, ka viņi ir absolūts mazākums. Absolūtais vairākums tam pieiet pēc "tad jau redzēs" principa, un jā, tā ir visnotaļ vieglprātība.
(2026-07-04 2:00)hobbit_lv Raksta: Bet, ja LV vairosies tikai tie, kas "rēķina un var atļauties", tad mēs izmirsim vēl daudz ātrāk
Es domāju, ka jums, kas nepot un ir slinki rēķināt, ir jāizmirst. Mums, kas rēķina, sagaida spoža nākotne, mēs tikai viņu neesam atraduši un esam meklēšanas procesā.
(2026-07-04 2:00)hobbit_lv Raksta:Citāts:Bet Latvijas demogrāfiskās krīzes pamata ir tieksme uz "buržuāzisku dzīvesveidu", kurš ir tikai klasisks izpriecu loksHmm, kapitālisma apstākļos "buržuāzisks dzīvesveids" ir absolūti likumsakarīgs, un valsts pat sagaida, ka cilvēki tādu piekops (jo tad viņi tērēs savu naudu un sildīs valsts ekonomiku).
Pats smieklīgākais ir ka ar bērnību jau viss nebeidzas, tā sakot nolienot no vecāku kakla, tas "produkts" nonāk kapitalisma dzirnavās, kur par nepietiekamu algu no tevis mēģina izspiest maksimumu. Un ja no vecākiem tu esi redzējis tikai nopūšanos un noelšanos, tad mācies tagad rēķināt!
"Kā cilvēks, kam trūkst pašcieņas, nav dīdzējs, bet nīcējs, tā arī tauta, kurai nav pašapziņas." K.Mīlenbahs